Τα οστρακοειδή, οι γαρίδες και τα λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός, σαρδέλα) είναι πλούσια σε σελήνιο. Το ιχνοστοιχείο αυτό συμμετέχει στη γενικότερη αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και φυσικά του δέρματος. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, τα μειωμένα επίπεδά του στο αίμα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επίσης, τα οστρακόδερμα και τα στρείδια περιέχουν χαλκό και ψευδάργυρο, διατροφικά στοιχεία που αφενός συμβάλλουν στη σύνθεση του κολλαγόνου της επιδερμίδας και αφετέρου έχουν επουλωτική δράση.
Προτιμάμε επίσης: Συκώτι, κόκκινο κρέας, πουλερικά, αυγά, όσπρια, νιφάδες βρόμης, λιναρόσπορο, μανιτάρια, σουσάμι, καλαμπόκι.