οικογένια.....και οχι βρεμένα αλλα μαγεμένα

Πρόσθετα σάκχαρα

2014-06-14 19:50


Ποια είναι τα πρόσθετα σάκχαρα και σε τι διαφέρουν από τα φυσικά; Τα τελευταία, όπως μαρτυρά και το όνομά τους, περιέχονται φυσικά σε φρούτα, λαχανικά  και σε γαλακτοκομικά και συνήθως τα τρόφιμα που τα περιέχουν, εκτός των σακχάρων, έχουν και βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Τα πρόσθετα σάκχαρα, από την άλλη πλευρά, απομονώνονται από τις φυσικές πηγές τους  και προστίθενται σε τρόφιμα και ροφήματα προκειμένου να ενισχυθεί η γλυκιά τους γεύση. Συχνά τα τρόφιμα που τα περιέχουν αποτελούν και πηγές κορεσμένων λιπαρών, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί τον κανόνα . Ωστόσο, κάθε απλό σάκχαρο, είτε πρόκειται για φυσικό (π.χ. σε ένα φρούτο) είτε για πρόσθετο (π.χ. σε ένα μπισκότο), δομικά παραμένει το ίδιο και ο οργανισμός κατά την πρόσληψη και την επεξεργασία του δεν «καταλαβαίνει» τη διαφορά, η οποία όμως είναι ουσιώδης, αν εστιάσουμε στη συνολική διατροφική αξία του τροφίμου που επιλέγουμε να καταναλώσουμε.

Επαφή

Αναζήτηση στο site

Όνομα Φόρμας

© 2014 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδα Webnode