Ξερά φασόλια
Τα μαυρομάτικα και τα άσπρα φασόλια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, η βασική δράση του οποίου εντοπίζεται στη διαδικασία της πρωτεϊνοσύνθεσης και στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Επιπλέον, συμμετέχει στη σύνθεση των αμινοξέων και των πρωτεϊνών του δέρματος, ενώ είναι απαραίτητο για τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος.
Προτιμάμε επίσης: Σπανάκι, πολύχρωμες πιπεριές, μπρόκολο, μαρούλι, κολοκύθι, μπάμιες, λάχανο, συκώτι, καστανό ρύζι, πορτοκάλι, μπανάνα, αμύγδαλα.