οικογένια.....και οχι βρεμένα αλλα μαγεμένα

Αρχείο άρθρων
2014-06-14 20:03
Tι να κάνω; H βιταμίνη A, που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο συκώτι, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, το βούτυρο, το αυγό, καθώς και ο φώσφορος, που περιέχεται κυρίως στα γαλακτοκομικά και στο ψάρι, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία της όρασης και στην πρόληψη εμφάνισης οφθαλμικών...
—————
2014-06-14 20:01
Καστανό ρύζι
Οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνουμε σύνθετους υδατάνθρακες, δηλαδή τρόφιμα ολικής άλεσης, καστανό ρύζι, καστανή ζάχαρη κ.λπ. Η αύξηση του σακχάρου στο αίμα από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών (π.χ. λευκό ρύζι, άσπρο ψωμί, λευκά ζυμαρικά) και η απελευθέρωση ινσουλίνης...
—————
2014-06-14 20:01
Η καλή ενυδάτωση με νερό και φρεσκοστυμμένους χυμούς αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση των δομών του δέρματος και την καλή υφή και προστασία του.
Γνωρίζετε ότι…ο ελληνικός καφές, λόγω του καβουρντίσματός του, περιέχει αυξημένες ποσότητες αντιοξειδωτικών, όπως οι μελανοϊδίνες, που...
—————
2014-06-14 20:00
Για τον λόγο ότι είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, θεωρούνται πολύτιμα για την επιδερμίδα. Τα φλαβονοειδή αποτελούν μια υποκατηγορία των φαινολικών φυτοχημικών ενώσεων, που δρουν προστατευτικά κατά της οξείδωσης των κυττάρων.
Προτιμάμε επίσης: Μπρόκολο, λάχανο, αγγούρι, ντομάτα,...
—————
2014-06-14 20:00
Ξηροί καρποί
Οι ωμοί ξηροί καρποί και ειδικά τα καρύδια είναι πολύ ευεργετικοί για το δέρμα. Είναι πλούσιοι σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη σύνθεση των λιπιδίων της κεράτινης στιβάδας του δέρματος (βασική ασπίδα προστασίας), ενώ παράλληλα καταπολεμούν τις δερματικές...
—————
2014-06-14 19:59
Τα οστρακοειδή, οι γαρίδες και τα λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομός, σαρδέλα) είναι πλούσια σε σελήνιο. Το ιχνοστοιχείο αυτό συμμετέχει στη γενικότερη αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και φυσικά του δέρματος. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, τα μειωμένα επίπεδά του στο αίμα αυξάνουν τον κίνδυνο...
—————
2014-06-14 19:59
Ξερά φασόλια
Τα μαυρομάτικα και τα άσπρα φασόλια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, η βασική δράση του οποίου εντοπίζεται στη διαδικασία της πρωτεϊνοσύνθεσης και στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Επιπλέον, συμμετέχει στη σύνθεση των αμινοξέων και των πρωτεϊνών του δέρματος, ενώ είναι απαραίτητο...
—————
2014-06-14 19:58
Ελαιόλαδο και αβοκάντο
Ως καλές πηγές της βιταμίνης Ε, έχουν αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική δράση. Αποτρέπουν τον σχηματισμό των ελευθέρων ριζών, που, μεταξύ άλλων, ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ειδικά το αβοκάντο, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα, αποτελεί...
—————
2014-06-14 19:58
Εσπεριδοειδή
Συμβάλλουν στη διαδικασία ανάπλασης των κυττάρων του δέρματος. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου, που αποτελεί τη βάση όλων των συνδετικών ιστών. Επιπρόσθετα, η αντιοξειδωτική της δράση καθυστερεί την πρόωρη γήρανση των...
—————
2014-06-14 19:56
Οι ζωικές τροφές είναι καλές πηγές της βιταμίνης Α (ρετινόλη, ρετινάλη), η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στον φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων του δέρματος. Παράλληλα, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες. Η έλλειψή της κάνει το δέρμα ξηρό, θαμπό και εύθραυστο....